Вісті Україна
Поради

Як можна використовувати арахісову олію?

Арахісова олія – це олія з ядер арахісу, що високо цінується за свої першокласні нутритивні властивості, чистий і універсальний смак та ненав’язливий аромат. Завдяки високій температурі димлення олію арахісу активно застосовують у кулінарії. Однак не тільки в цій галузі цінується продукт. Косметологія, фармацевтика, медицина – тут олії арахісу раді не менше, ніж на кухнях іменитих ресторанів. Про те, як і для чого використовується цей продукт, розповімо в цьому огляді.

Знайомство з арахісовою олією в кулінарії

Нерафінована сиродавлена арахісова олія, яку отримують методом холодного віджиму, вирізняється ніжним ароматом і світло-золотистим відтінком. Вона особливо цінується в приготуванні різних страв, таких як: 

  • салати;
  • соуси;
  • супи;
  • десерти.

Вегетаріанці особливо люблять її за високий вміст білка, що дає змогу робити страви ситнішими та поживнішими. Можна використовувати цю олію і для смаження. Її можна нагрівати до 160 градусів і не турбуватися про те, що вона почне виділяти шкідливі речовини. Завдяки високій температурі димлення продукт не виробляє канцерогенів під час смаження, тушкування або запікання.

Корисні властивості: чим цінна арахісова олія?

Арахісова олія – це справжнє джерело корисних речовин, таких як омега-3, омега-6 і омега-9 жирні кислоти, а також у ній присутні вітаміни та мінерали. Ці компоненти роблять її цінним продуктом у медичній практиці. Олія допомагає: 

  • посилити імунітет;
  • прискорити відновлення організму після гормональних порушень;
  • зміцнити нервову систему.

Вітаміни, що містяться в арахісовій олії, відіграють важливу роль у підтримці здоров’я всього організму: 

  1. Вітаміни А і Е сприяють поліпшенню стану шкіри та волосся, зміцнюють зір і стимулюють регенерацію клітин. 
  2. Вітаміни групи В важливі для роботи нервової, серцево-судинної та травної систем, а також підтримують гормональний баланс.
  3. Вітамін D зміцнює кісткову тканину та імунітет, знижуючи ризик виникнення захворювань. 
  4. Лецитин, присутній в олії, покращує роботу мозку і стимулює обмінні процеси.

Крім того, арахісова олія має потужні антиоксидантні властивості, регулює рівень естрогенів у жінок і сприяє виробленню колагену, що робить її неймовірно корисною для шкіри. 

Олія арахісу та медицина

Арахісову олію активно використовують для виготовлення різних ліків. Це зовсім не дивно з огляду на багатофункціональність цього продукту та його позитивний вплив на наше тіло. Фармацевтичні компанії використовують арахісову олію як діючу речовину в препаратах для внутрішнього та зовнішнього застосування.

Арахісову олію використовують для:

  • зниження рівня холестерину та профілактики серцевих захворювань;
  • зниження апетиту як засіб для зниження ваги;
  • профілактики раку.

Продукт нерідко наносять безпосередньо на шкіру під час: 

  • артриті та болях у суглобах;
  • сухій шкірі, що лущиться, екземі.

Цінна олія арахісу і для дітей. Завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів, таких як йод, кальцій, фосфор і цинк, вона забезпечує малюкам нормальний ріст і розвиток.

Б’юті-сфера: як використовувати арахісову олію у світі краси?

Арахісову олію активно використовують у косметології. Вона допомагає: 

  • впоратися з лущенням епідермісу; 
  • заспокоює почервоніння, які з’являються внаслідок впливу сонячних променів;
  • підвищує пружність і тургор шкіри. 

Олію широко застосовують у масажних практиках, завдяки своїм поживним і омолоджувальним властивостям. Її загоювальна дія робить її ефективною під час лікування герпесу, псоріазу, ран і гематом. 

Арахисовое масло также помогает восстанавливать силы после тяжелого дня и способствует легкому засыпанию. 

Вибираємо правильну олію арахісу?

Щоб страви були не тільки смачними, а й корисними, важливо підібрати якісну арахісову олію. Лише продукт, виготовлений методом холодного віджиму, зберігає корисні жири та цінні мікро- і макроелементи, що містяться в арахісі.

Арахісова олія «Еколія» створюється з добірних сирих ядер арахісу із застосуванням холодного пресування. У процесі її виготовлення олію додатково охолоджують, щоб температура не перевищувала 40°С. Готова олія не містить жодних добавок, як-от підсилювачі смаку або консерванти.

Арахісова олія – це універсальний продукт із широким спектром застосування. Однак, важливо пам’ятати, що її користь проявляється за умови помірного вживання і винятково при використанні натурального сиродавленого продукту. Обирайте «Еколію» і насолоджуйтеся всіма принадами та корисними властивостями арахісової олії.