Вісті Україна
Статті

Види блендерів та їх основні функції

На ринку техніки є дуже багато різних приладів, які полегшують виконання домашніх справ. Одним із таких винаходів є блендер. Цей прилад має багато корисних функцій, без яких іноді важко обійтись під час готовки. Пропонуємо ознайомитись із основними видами блендерів та їх призначенням.

Види блендерів

Усі блендери, які представлені на ринку, поділяються на два види. В кожного є свої переваги та недоліки.

Стаціонарні 

Моделі такого типу можна використовувати лише на рівних поверхнях. Вони складаються із самого блока, де розташований мотор та панель управління, та ємності, на дні якої знаходяться ножі. Ємність вставляється в блок, кидається їжа і таким чином відбувається процес роботи. Якщо ви вирішили купити блендери у Івано-Франківську такого типу, то зверніть увагу на матеріали чаші. Вони бувають скляні (більш крихкі) та пластикові (стійкі до падінь і пошкоджень).

Переваги стаціонарного блендера:

  • Не потрібно тримати постійно в руках під час роботи.
  • Наявність цікавих функцій (самоочистка чаші, приготування на страв на пару та супів), але ці можливості є лише в дорогих моделях.
  • Привабливі дизайни, які пасуватимуть інтер’єру кухні.

Недоліків також вистачає. Стаціонарні блендери займають багато місця. Якщо пристрій бюджетний, то він не матиме додаткових можливостей, а це означає, що функціонал обмежується лише подрібленням їжі. В разі поломки якоїсь із деталей, зазвичай її замінити не можна, доведеться купувати новий прилад. 

Заглибні

Заглибні блендери складаються із ручки з панеллю управління та самої насадки. Щоб ним подрібнювати або змішувати їжу, потрібно пристрій постійно утримувати в руках та занурювати в ємність. Зазвичай такі блендери мають імпульсний режим роботи, це означає, що кнопку живлення треба буде тримати постійно пальцем.

Переваги заглибних моделей:

  • Компактні.
  • Мають зазвичай багато видів насадок в наборі, а також можна докупити окремо ті, яких не вистачає.
  • Мобільні. Є моделі на акумуляторі, їх можна возити кругом із собою.

Недоліки: не завжди зручно та легко тримати пристрій постійно в руках; такі блендери не можуть одночасно подрібнювати багато їжі; мають часто високу ціну.

Основні функції блендерів

Стаціонарні блендери мають обмежені функції. Загалом вони використовуються для подрібнення продуктів. Як вже казали раніше, дорогі моделі можуть приготувати страви на пару та мають функцію самоочищення.

Заглибні блендери оснащені більшим функціоналом. Стандартна насадка з ножами знизу може перетворювати їжу в пюре та змішувати різні продукти. Вінчик збиває тісто/яйця. Млинок подрібнює їжу, а також може змолоти каву/сухарі/цукор тощо. Чаша, якщо має різні ножі, нарізає, шинкує, подрібнює. Бувають моделі навіть з вакуумною насадкою. Тобто, такі блендери можуть замінити велику кількість техніки.

Щоб обрати правильно блендер для своєї кухні, треба визначитись із набором функцій, які необхідні для приготування, та з ціною, яку готові заплатити за пристрій. Оглянувши великий асортимент магазина Алло у Івано-Франківську, будь-який покупець зможу знайти прилад, який допоможе в побуті. На сайті також можна скористатись вигідними способами оплати та зручною доставкою.